Kasviväreistä ja savivaalennuksesta

Kasvivärit

Kasviväreillä saa aikaan upeita ja luonnollisia lämpimiä sävyjä ja ne sopivat kaikille hiuslaaduille. Väri tarttuu hiuksen pintaan, joten se voi antaa rakennetta, tuuheuttaa, silottaa, tuoda kiiltoa, höllätä kiharaa laineiksi ja vahvistaa vaurioituneita hiuksia. Peittävät harmaita hyvin, mutta täydellistä peittoa ei voi luvata.

Värin lopputulokseen vaikuttaa hiusten oma väri eli lähtötilanne, hiuslaatu, harmaiden/vaaleiden hiusten osuus, veden ph, värikasvin sato yms. Jokainen kasvivärjäyskerta on uniikki! Kasviväri kehittyy eli väri syvenee hapen kanssa 1-3vrk värjäyksen jälkeen. Paljon indigoa sisältävät värit voivat joskus vihertää juuri värjäyksen jälkeen, mutta väri tasoittuu nopeasti. Väri tarttuu erityisen tehokkaasti vaalennettuihin, permanentattuihin tai kemiallisesti käsiteltyihin hiuksiin.

Kasviväri jättää hiukseen pysyvän jäljen, joten kasvivärin poisto tai vaalentaminen voi olla hyvinkin työläs ja haasteellinen prosessi.

Kasvivärjäykselle hiusten tulee olla mahdollisimman puhtaat rasvoista, öljyistä ja muotoilutuotejäämistä.

Huomioithan myös, että kasviväreillä on voimakas ja luonnollinen tuoksu.

Savivaalennus

Savivaalennus ei ole luomu vaalennus. Savivaalennus koostuu valkosaven, ruokasoodan ja vetyperoksidin (hapetteen) yhteisvaikutuksesta. Savivaalennus on ekologisempi ja hiuksille hellempi vaalennus, jolla saa aikaan 1-3 astetta vaaleampia, luonnollisen beigen, toffeen ja kullan sävyjä. Lopputulos riippuu hiusten lähtötilanteesta, jo hiuksessa olevista väreistä, hiuslaadusta ja hiusten kunnosta. Savivaalennus sopii niin värjäämättömälle, värjätylle ja kasvivärjätylle hiukselle. Mieto tuoksu.